4. srpna 2016

Ořechová páví oka

200 g hladké mouky., 50 g jader vlašských ořechů., 100 g měkkého tvarohu., 60 g moučkového cukru., 150 g másla nebo rostlinného tuku, 1 vejce, tuk na vymazání plechu., moučkový cukr na posypání
Zavařeninový krém – 1/8 l vody., 1 lžíce polohrubé mouky., 125 g másla nebo rostlinného tuku., 1-2 lžíce zavařeniny (malinové, rybízové, jahodové....)

Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhané nebo umleté ořechy, tvaroh, cukr, změklý a na kousky pokrájený tuk a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát asi 4 mm silný. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, do poloviny z nich navíc vykrojíme malou formičkou střed. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, vložíme do předehřáte trouby a zvolna upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka s volným středem pocukrujeme a položíme na plné kolečko potřené zavařeninovým krémem.
Krém – Ve vodě rozmícháme mouku a ve vodní lázni uvaříme na kaši. Změklý tuk utřeme se zavařeninou a postupně přidáváme prochladlou kaši. Společně dobrě našleháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat