4. srpna 2016

Kokosové hřebeny

500 g listového těsta., vejce na potření.,
Náplň – 2 vejce., lžíce rumu., 3 – 4 lžíce pískového cukru., balíček vnilinového cukru., lžíce másla nebo rostlinného tuku., lžíce citronové šťávy., 1 ½ hrnečku jemně strouhaného kokosu., asi 10 kusů dětských piškotů
Vychlazené listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a rádýlkem jej pokrájíme na obdélníky o velikosti 10 x 8 cm. Do jejich středu klademe náplň, přeložíme je v polovině, okraje dobře přitiskeme, na přeložené straně je několikrát trochu nařízneme (ne moc hluboko, protože by vytekla náplň) a mírně stočíme do půlkruhu. Přeneseme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Upečené hřebeny můžeme pocukrovat.
Příprava náplně – Pískový a vanilinový cukr, vejce a změklý tuk utřeme. Přidáme rum, citronovou šťávu a zahustíme kokosem a nastrouhanými piškoty. 

Žádné komentáře:

Okomentovat