Na 25 kousků: 300 g hladké mouky., 110 g cukru., balíček vanilkového cukru., vejce., 150 g másla., mouka na vál., tuk na vymazání plechu., malinová zavařenina., moučkový cukr na posypání
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, vejce a másla rychle vypracujeme nejlépe studenýma rukama hladké těsto. Z těsta uděláme bochánek, který zabalíme do fólie a chladíme nejméně hodinu v chladničce. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále zhruba 5 mm silný plát. Pomoučenou formičkou vypichujeme hvězdičky nebo jiné tvary cukroví. Do poloviny celkového množství cukroví uděláme uprostřed malý otvor. Troubu předehřejeme na 200° C. Cukroví dáme na vymaštěný plech a pečeme asi 10 minut. Potom necháme vychladnout. Cukroví bez otvorů namažeme malinovou zavařeninou. Zbývající pečivo silně pocukrujeme a spojíme s plnými plátky. Pevně přitiskneme.
Příprava cca 40 minut., chlazení cca hodin., pečení cca 10 minut., kousek cca 70 kalorií.
Tip: pro vylepšení chuti můžeme použít rozinky předem namočené v rumu.
Žádné komentáře:
Okomentovat