7. srpna 2016

Banány v pařížském krému

300 g čokolády na vaření, 3 dl smetany na šlehaní, 100 g práškového cukru, 100 g másla, 1 balíček bílé dortové želatiny, 100 g čtvercových oplatek nebo sušenek, 4 velké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm
Den předem povaříme smetanu na šlehaní, čokoládu, práškový cukr a máslo. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky. Na druhý den vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme fólií. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme oplatky (sušenky), potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znova potřeme krémem a přikryjeme oplatky. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky. Na druhý den dezert vyklopíme z formy, fólií odstraníme a nakrájíme na řezy.


Žádné komentáře:

Okomentovat