7. srpna 2016

Zmrzlinový pohár s broskvemi a banány

Pro 4 osoby si připravíme – 4 větší banány., 4 broskve., sáček dětských piškotů., kelímek šlehačky (asi 200 ml).,
Na pařížskou šlehačku – kelímek šlehačky (asi 200 ml)., 20 g kakaa., cukr podle chuti.,
Na karamel – 2 lžíce másla., 5 lžic cukru krystal., 150 ml vody.,
Pařížskou šlehačku si můžeme připravit podobně jako například v receptu na zmrzlinový pohár s čokoládovými vločkami. Chuť poháru můžeme ještě vylepšit sladkým karamelem. Připravíme si ho tak, že do rozpuštěného másla přidáme cukr a mícháme tak dlouho, až začne karamelizovat. Pak opatrně přilijeme vodu a dobře rozmícháme. Do pohárů dáme pokrájené broskve a banány. Po obvodu urovnáme piškoty a vše ozdobíme bílou a pařížskou šlehačkou a překujeme karamelem.
Doba přípravy asi 40 minut., porce 1650 kJ / 395 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat