6. srpna 2016

Čočkový salát

Pro 8 osob si připravíme – 400 g oranžové čočky., 400 g předvařené čočky., 4 naťové cibulky., 200 g sterilovaných okurek., 2 barevné kapie., 300 g uzeného masa.,
Na zálivku – 200 ml sladkokyselého nálevu z okurek., 3 lžičky olivového oleje., cukr., sůl., 8 listů hlávkového salátu., svazek petrželky
Obě čočky uvaříme podle návodu na obale doměkka, každý druh zvlášť. Potom čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. Cibulky i s natí najemno posekáme. Okurky a papriky nakrájíme na malé kostičky. Uzené maso rozkrájíme na kousky. Všechny suroviny dáme do mísy a lehce promícháme. Na zálivku smícháme nálev z okurek s olejem, podle chuti osolíme a přidáme cukr. Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Dáme vychladit. Před podáváním salát ozdobíme listy salátu a petrželkou.
Doba přípravy přibližně hodina., porce zhruba 1953 kJ / 460 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat