6. srpna 2016

Rybí závitky

Pro 8 osob si připravíme – 400 g filé z mořského jazyka., 300 g kysaného zelí., cibuli., 2 mrkve., větší pórek., 300 ml octa., lžíci soli., 3 lžíce cukru., bobkový list., 4 kuličky nového koření., 5 kuliček černého pepře., 2 kuličky jalovce
Filé z mořského jazyka omyjeme, osoušíme a nakrájíme na pruhy. Kysané zelí propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka, mrkev rozkrájíme na malé kostičky, pórek pokrájíme i se zelenou částí najemno. Na pruhy filé rozložíme kysané zelí, na něj cibuli, mrkev a pórek, filé pevně zavineme a nakrájíme na zhruba 3 cm široké kousky, které ihned propíchneme párátkem. Přibližně l vody přivedem k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, bobkový list, nové koření, pepř a jalovec a při mírné teplotě vaříme 8 – 10 minut. Závitky naskládáme do vyšší nádoby, zalijeme teplým nálevem, zakryjeme a necháme 3 dni v chladu odležet.
Doba přípravy přibližně 40 minut., porce zhruba 340 kJ / 80 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat