14. srpna 2016

Čokoládové kornoutky

Na 12 kousků si připravíme: 220 g čokolády na vaření., 2 lžičky ztuženého pokrmového tuku., 200 ml smetany ke šlehání., stužovač šlehačky., větší nektarinku., 120 g hroznového vína., 4 snítky máty., pečicí papír., lepicí pásku.,
Z pečicího papíru si vystřihneme 12 o průměru 7 cm, stočíme je do kornoutků a přelepíme lepící páskou. Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Ve vodní lázni nejprve rozpustíme tuk a potom přidáme čokoládu, kterou za stálého mícháni necháme úplně roztavit. Kornoutky bereme po jednom a vždy do každého vlijeme trochu čokoládové polevy. Pomalu s kornoutem kroužíme a pomocí potravinového štětce polevu roztíráme ve slabé vrstvě na stěny kornoutu. Každý kornoutek necháme ztuhnout, špičkou zasunutý v položené sklenici nebo hrnku. Mezitím do nádoby vlijeme šlehačku, přisypeme ztužovač, vyšleháme dohusta a naplníme jí sáček se zdobicí trubičkou. Ovoce omyjeme. Nektarinku rozpůlíme, vyjmeme pecku a polovinu rozkrájíme na plátky, polovinu na tenké nudličky. Tácek ozdobíme plátky nektarinky a pár bobulkami hroznového vína, ostatní rozkrojíme na poloviny. Z kornoutků sejmeme papír a naplníme je šlehačkou. Zasuneme do ní kousky nektarinek, hroznů a ozdobíme mátou.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek cca 760 kJ / 180 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat