12. srpna 2016

Čokoládový beránek

Na 10 kousků: 5 vajec, 250 g pískového cukru, 300 g polohrubé mouky, 10 lžic oleje, sáček prášku do pečiva, sáček vanilkového cukru, kůru z citronu, 40 g rozinek, 40 g vlašských ořechů, tuk na vymazání, hrubou mouku na vysypání formy
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 60 g másla nebo ztuženého pokrmového tuku, lžící mléka
Utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej, 10 lžic horké vody a šleháme 15 minut. Ke konci přidáme oprané, osušené rozinky a nahrubo nasekané ořechy. Mezitím si ze zbylých bílků připravíme tuhý sníh. Vmícháme jej do připravené žloutkové směsi a přidáme mouku s práškem do pečiva. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut. Beránka opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Uděláme si polevu: ve vodní lázní rozpustíme čokoládu na vaření, rozdrobený tuk a mléko. Vše umícháme dohladka, směsi přelijeme beránka a necháme ztuhnout.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 kousek 390 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat