12. srpna 2016

Ztracená vejce na pampelišce

Pro 4 osoby: 2-3 lžíce červeného vinného octa, sůl, citronový nebo černý pepř, špetku cukru, 2 lžíce oleje, 250 g mladých pampeliškových listů, 200 g rajčat, cibule, svazeček čerstvého nebo lžičku sušeného estragonu, 4 vejce, 4 lžíce obyčejného octa
Vinný ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Přidáme olej a ještě krátce promícháme. Listy pampelišky pořádně propláchneme každý zvlášť a necháme okapat. Pak je natrháme na menší kousky. Rajčata křížem nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Nakrájíme je na osminky a zbavíme jader. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Estragon opereme a lístky otrháme. Přivedeme k varu vodu se solí a octem. Vejce rozklepneme do šálku, opatrně vlijeme do vařící vody a povaříme 3-4 minuty. Pampelišku, osminky rajčat, estragon, cibuli a hotovou zálivku smícháme. Rozdělíme na 4 talíře. Ztracená vejce vyjmeme, necháme okapat a položíme na salát. Ochutíme pepřem.
Doba přípravy 25 minut, 1 porce 150 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat