12. srpna 2016

Ořechová kolečka

Balení dortové polevy tmavé., několik vlašských ořechů případně cukrové nebo čokoládové zdobení., 500 g polohrubé mouky., 125 g másla., ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva., 250 g cukru., 2 vejce., špetka soli., lžička rumu (nebo rumové aroma), 200 g mletých lískových ořechů.,
Ořechovo nugátový krém se šlehačkou – 250 ml šlehačky., zahušťovač šlehačky., 150 g ořechovo nugátového krému.,
Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr, vejce, sůl, máslo, rum a lískové oříšky smícháme a dobře zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 6 – 8 cm, která rozložme na vymaštěný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě 10 – 15 minut. Upečené a vychladlé cukroví polijeme dortovou polevou. Šlehačku ušleháme se zahušťovačem. Ořechovo nugátový krém rozehřejeme (nevařit!) a pomalu doléváme do šlehačky. Pozor! – důležité je, aby obě složky měly stejnou teplotu, jinak se šlehačka srazí. Takto připravený krém nastříkáme pomocí sáčku se zdobící koncovkou na kolečko přelité polevou, které překryjeme dalším. Horní kolečko lze ozdobit ještě menším množstvím krému a kouskem vlašských oříšků nebo dodatečně posypat cukrovým nebo čokoládovým zdobením.

Žádné komentáře:

Okomentovat