7. srpna 2016

Cukroví plněné krémem

Asi 40 kousků – 220 g másla., 90 g moučkového cukru., vejce., 300 g polohrubé mouky., ½ lžičky kypřicího prášku., špetka soli., lžička strouhané citronové kůry., dřeň z vanilkového lusku., ½ l mléka., 5 žloutků., 100 g cukru., 30 g škrobové moučky., 100 – 200 g libovolné zavařeniny.,
Máslo ušleháme do pěny. Postupně přišleháme moučkový cukr a vejce. Mícháme a zvolna přidáváme prosátou mouku, kypřicí prášek, sůl, citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Dáme krátce chladit. Troubu předehřejeme na 180° C. Těstem naplníme cukrářský sáček s velkou hvězdicovou hubičkou. Plech vyložíme papírem na pečení a stříkáme na něj kolečka. Pečeme asi 12 minut dozlatova. Poté cukroví sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a dřeň vyškrabeme. Lusk i dřeň vložíme do vroucího mléka, přidáme špetku soli a vše svaříme. Žloutky a cukr ušleháme do pěny. Přimícháme 30 g škrobové moučky. Pěnu zvolna a opatrně rozmícháme v mléce. Za stálého míchání prohříváme při mírné teplotě, až krém zhoustne. Krém necháme jednou přejít varem. Potom jej procedíme a dáme vychladnout. Povrch posypeme cukrem, aby se neutvořil škraloup. Polovinu koleček potřeme krémem, druhou polovinu zavařeninou a cukroví slepíme podáváme posypané moučkovým cukrem.
Příprava asi 60 minut., pečení asi 12 minut. Kousek asi 110 kcal., 2 g bílkovin., 5 g tuků., 14 g sacharidů.


Žádné komentáře:

Okomentovat