7. srpna 2016

Skořicové cukroví a linecké řezy

Skořicové cukroví
Asi 45 kousků 100 g měkkého másla., 150 g polohrubé mouky., 70 g cukru., lžíce a ½ lžičky mleté skořice., dřeň z vanilkového lusku., vejce.,
Z másla, mouky, 50 g cukru, lžíce skořice, vanilkové dřeně a vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a 30 minut chladíme. Smícháme zbývající cukr a skořici troubu předehřejeme na 180° C. Z těsta vyválíme válečky silné asi 8 mm a dlouhé 7 cm. Obalíme je ve skořicovém cukru a ohneme do obloučku. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Plech zasuneme na střední příčku předehřáté trouby a cukroví pečeme asi 12 minut. Poté je sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.
Příprava asi 15 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 40 kcal., g bílkovin., 2 g tuků., 4 g sacharidů.
Linecké řezy
Asi 40 kousků – 100 g měkkého másla., 130 g moučkového cukru., žloutek., 125 g polohrubé mouky., 125 g mletých lískových oříšků., lžička mleté skořice., špetka soli., 130 g malinového želé., 3 lžíce citronové šťávy.,
Z másla, 100 g cukru, žloutku, mouky, oříšků, skořice a soli rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie je chladíme 30 minut. Na plechu vyloženém papírem na pečení vyválíme z těsta plát. Pečeme jej asi 12 minut v troubě předehřáté na 180° C. Poté plát vyjmeme z trouby a rozpůlíme. Jeden plát potřeme 100 g želé a přiložíme druhý plát. Zbývající želé rozehřejeme a potřeme jím povrch. Pečivo potřeme polevou ze zbylého cukru a citronové šťávy a nakrájíme na trojúhelníčky.
Příprava asi 20 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 70 kcal. g bílkovin., 4 g tuků., 6 g sacharidů.


Žádné komentáře:

Okomentovat