7. srpna 2016

Dia řezy

500 g lístového těsta
Vychlazené listové těsto vyválíme na plát 4 mm silný, který rozdělíme na pruhy široké asi 10 cm. Přeneseme je na plech, na několika místech propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a polovinu pruhůpotřeme krémem. Druhou polovinu nakrájíme na dílky, poklademe jimi krém a podle nich po ztuhnutí dokrojíme spodní pruhy těsta.
3 dcl mléka., balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí., 100 g tuku., sorbit nebo jiné umělé sladidlo
V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbývajícího horkého mléka, krátce povaříme a za občasného zamíchání vychladíme. Pudink vložíme do šlehače a po částech přidávame tuk, který musí mít pokojovou teplotu, podle chuti osladíme (umělé sladidlo předem rozpustíme ve lžičce vody) a dobrě našleháme. Povrch hotových řezů můžeme lehce poprášit sorbitem nebo ozdobit čokoládovou polevou připravenou rozehřátím dia čokolády.

Žádné komentáře:

Okomentovat