7. srpna 2016

Různé pusinky

Kokosové pusinky
Asi 70 kousků – 70 oplatek na pečení., 3 bílky., špetka soli., 200 g cukru., lžička citronové šťávy., 220 g strouhaného kokosu.,
Troubu předehřejeme na 160° C. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj poskládáme oplatky. Z bílků, soli, cukru a citronové šťávy ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme nastrouhaný kokos. Hmotu nabíráme dvěma lžičkami a na plech s oplatkami klademe hromádky. Pečeme asi 20 minut lehce dozlatova.
Příprava asi 10 minut., pečení asi 20 minut., kousek asi 30 kcal., 0,3 g bílkovin., 2 g tuků., 3 g sacharidů.
Čokoládové pusinky s mandlemi
Asi 70 kousků – 100 g hořké čokolády., 8 bílků., 400 g moučkového cukru., 250 g mletých mandlí., 350 g mletých jader lískových oříšků.,
Troubu předehřejeme na 190° C. Nastrouháme čokoládu. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Rozdělíme ho na dva díly. Do jedné poloviny přimícháme mleté mandle a strouhanou čokoládu, do druhé mleté oříšky. Hmotu nabíráme dvěma lžičkami a na plech vyložený papírem na pečení klademe hromádku. Na každou hromádku přidáme trochu oříškové hmoty. Pečeme asi 16 minut.
Příprava asi 10 minut., pečení asi 16 minut., kousek asi 80 kcal., 2 g bílkovin., 5 g tuků., 7 g sacharidů.
Mandlové pusinky
Asi 60 kousků – 2 bílky., špetka soli., 140 g cukru., 160 g mletých mandlí., 3 kapky hořkomandlového oleje., 80 g štípaných mandlí.,
Z bílků a soli ušleháme velmi pevný sníh. Postupně zašleháme cukr. Opatrně vmícháme mleté mandle a hořkomandlový olej. Troubu předehřejeme na 150° C. Plech vyložíme papírem na pečení. Hmotu nabíráme dvěma navlhčenými lžičkami a na plech klademe hromádky. Mezi nimi ponecháme dostatečný odstup, protože se při pečení rozběhnou. Pusinky posypeme štípanými mandlemi. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.
Příprava asi 15 minut., pečení asi 15 minut., kousek asi 30 kcal., g bílkovin., 2 g tuků., 3 g sacharidů.
Tip – Do mandlových pusinek lze přidat datle – 50 g najemno nasekaných datlí zamícháme se 100 g mletých mandlí do sněhové hmoty. Protože datle jsou cukernaté, použijeme polovinu předepsaného cukru.


Žádné komentáře:

Okomentovat