5. srpna 2016

Filé na zelenině

Pro 4 osoby: 2 mrkve, 2 cukety, 2 jarní lahůdkové cibulky, 2 lžíce másla, 250 ml smetany, sůl, pepř, kari, 4 porce filé, šťáva z citronu, snítka estragonu, 2 lžíce strouhanky
Mrkev, cukety a cibulku očistíme a omyjeme. Mrkev a cukety nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Opékáme 3 minuty na másle. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a osolíme, opepříme a okořeníme kari. Zeleninu se smetanou vložíme do formy. Porce filé omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dáme na zeleninu do formy. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Estragon posekáme. Smícháme se strouhankou a rybu posypeme. Pečeme 15 minut v troubě. Pečené rybí filé rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami posypanými petrželkou.
Příprava 40 minut, na osobu 350 kcal, 28 g bílkovin, 17 g tuků, 19 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat