5. srpna 2016

Ragú z mořského ďasa s chřestem

20 g celeru a 20 g pórku pokrájíme na kostky. Oloupeme rajče, zbavíme semen a dužinu nakrájíme na kostky. 2 šalotky rozpůlíme. 200 g másla zalijeme 200 ml rybího vývaru, necháme přejít varem, rozmixujeme a vrátíme do hrnce. Stroužek česneku přilisujeme. Mírně osolíme. Přidáme celer, pórek, rajčata a šalotku a 10 minut povaříme. Přidáme 20 ml koňaku, 60 ml portského vína, 30 ml suchého bílého vína a 20 ml Noilly Prat.
Vmícháme lžící rajčatového protlaku a ještě jednou uvedeme nakrátko do varu. Doplníme 500 ml rybího vývaru. Omáčku svaříme na ¼ původního množství. Přidáme 500 ml smetany a 20 minut povaříme. Propasírovanou omáčku rozmixujeme. 500 g chřestu oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme 12 minut v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Scedíme a přidáme do omáčky. 750 g filetů z mořského ďasa omyjeme a nakrájíme na kostky. Rybu vložíme do omáčky a vaříme na velmi mírném ohni 4 minuty, ragú naplníme do paštiček.

Žádné komentáře:

Okomentovat