5. srpna 2016

Rybí filety v hliněném hrnci

Pro 4 osoby: 4 filety z tresky, 3 lžíce citronové šťávy, 2 cibule, 4 stroužky česneku, petrželku, 300 g rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 250 g dlouhozrnné rýže, 400 ml vývaru z ryb, špetku šafránu, sůl, pepř, 20 g másla, lžící hladké mouky, 50 ml bílého vína, 4 plátky citronu, cayenský pepř
Ryby pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a rajčata nakrájíme. Česnek a petrželku nasekáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm polovinu cibule. Přidáme rýži smíchanou s vývarem, 100 ml vody, šafrán a sůl, přivedeme k varu, přikryjeme a 20 minut vaříme. Po 10 minutách vsypeme rajčata. Rozehřejeme zbylý olej a orestujeme na něm česnek a zbylou cibuli. Přidáme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Po částech přidáváme víno a 150 ml vody a povaříme. Trochu petrželky si odložíme stranou, zbytek vsypeme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem. Filety osolíme, opepříme a vložíme do hliněného hrnce. Přelijeme omáčkou a obložíme řezy citronu. Dusíme v troubě při vyšší teplotě 10-15 minut. Tresku upravíme s rajčatovou rýží, ozdobíme sekanou petrželkou a posypeme cayenským pepřem. 
Příprava 40 minut, 1 porce 520 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat