5. srpna 2016

Losos s krevetovou omáčkou

4 porce lososa, 200 g vyloupaných krevet,1 cibule,4 žloutky,120 g másla,4 lž. citronové šťávy,1 lž. vývaru,sůl,provensálské koření,celý pepř,bílý pepř,bobkový list,nové koření,brambory
Filety lososa osolíme, okořeníme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Vaříme 13 minut v páře nad vývarem s celým pepřem,bobkovým listem, novým kořením a cibulí. Mezitím si připravíme omáčku. Vyklepneme žloutky, přidáme lžíci vývaru a šleháme nad párou za stálého přikapávání rozpuštěného másla. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a citrónovou šťávou. Do takto připravené omáčky vložíme na másle orestované krevetky. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat