5. srpna 2016

Filety z platýse zapečené

Pro 4 osoby: 4 filety z platýse, mořská sůl, 100 g másla, 250 g žampionů, šalotka, lžíce posekaných bylinek, strouhaná kůra a šťáva z ½ citronu, lžíce hořčice, 250 ml smetany, 2 žloutky, špetka cukru
Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a z obou stran opečeme na 30 g másla. Udržujeme v teple. Žampiony nasucho otřeme, nakrájíme na plátky a 5 minut opékáme na 20 g másla. Šalotku oloupeme, nadrobno pokrájíme a promícháme s bylinkami, citronovou kůrou a hořčici. Za stálého míchání ohřejeme smetanu, žloutky a bylinkovou směs, ale nevaříme. Vmícháme zbytek másla ve vločkách. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Vymažeme zapékací formu a dáme do ní filety z platýse. Posypeme je žampiony, zalijeme bylinkovou smetanou a zapékáme v troubě 5 minut.
Příprava 45 minut, na osobu 560 kcal, 30 g bílkovin, 42 g tuků, 9 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat