14. srpna 2016

Kakaové dortíčky

20 dkg hladké mouky,7 dkg moučkový cukr,13 dkg másla,3 dkg mletých mandlí,1 PL kakaa, žloutek, 0,5 balíčku vanilkového cukru,
Krém: 3 PL moučkového cukru,nutela,máslo,mleté ořechy nebo mandle,
Ozdoba:čokoládová poleva, půlky loupaných mandlí

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme přes noc v sáčku odpočinout do ledničky. Druhý den vyválíme plát o síle cca 3 mm, vykrajujeme tvary a ty pak pečeme ve vyhřáté troubě při 180°. Na vychladlé cukroví „napatláme“ krém a na ten přiklopíme druhý kousek cukroví. Vrch dortíčku potřeme čokoládovou polevou (kupovanou nebo z půlky čokolády roztopené ve vodní lázni s kouskem ztuženého pokrmového tuku), do které ještě vždy zasadíme polovinu mandle. Hotové dortíčky skladujeme v chladu
Krém:Vymícháme máslo s cukrem a nutelou podle chuti. Jestli chcete tento krém obzvláštnit, přidejte ještě mleté oříšky, případně mandle.

Žádné komentáře:

Okomentovat