Na 60 kousků si připravíme: 250 g hladké mouky., 100 g měkké másla., 3 vejce., 2 lžíce bílého vína., 100 g cukru., 2 lžičky kakaa.,
na náplň – 100 g cukru krupice., 100 g nastrouhaného kokosu., 3 dl mléka., 150 g piškotů., lžíci rumu., 150 g piškotů., lžíci rumu vanilkový cukr., mandle a kandované ovoce na ozdobení.,
Z mouk a másla zpracujeme drobenku. Oddělíme žloutky od bílků . Z drobenky, žloutků, vína a cukru vypracujeme těsto a necháme hodinu v chladničce odpočinout. Mléko a cukr přivedeme k varu, přidáme kokos a za stálého míchání povaříme. Odstavíme, přimícháme nastrouhané piškoty a ochutíme rumem a vanilkovým cukrem. Těsto rozválíme na kuchyňském válu na 3 – 4 mm silnou placku, ze které vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm. Placičky potřeme jedním rozšlehaným bílkem. Jednotlivá kolečka vložíme do malých formiček ve tvaru košíčku. Naplníme je pomocí cukrářského sáčku zapíchneme oloupanou mandlí. Košíčky pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Upečené košíčky dáme na pracovní desku a necháme je vychladnout. Vyklopíme je a povrch ozdobíme kouskem kandovaného ovoce.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 285 kJ / 70 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat