14. srpna 2016

Kakaové tyčinky

Na 30 kousků si připravíme: 250 g hladké mouky., 125 moučkového cukru., vanilkový cukr., 125 g másla., 2 žloutky., 2 lžíce mléka., lžíci kakaa., máslo na vymaštění plechu.,
na náplň – 50 g másla., 50 g moučkového cukru.,
na ozdobení – kandované ovoce
Na vál prosijeme mouku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, kakao a mléko. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které dáme do chladničky odležet. Těsto vyválíme na ½ cm silný plát, že kterého vykrajujeme obdélníčky. Naskládáme je na vymaštěný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Kousky dáme na vál a necháme je vychladnout. V misce vyšleháme máslo s cukrem. Cukrářským sáčkem stříkáme na polovinu obdélníčků krém a zakryjeme je zbylými. Povrch nastříkáme krémem, ozdobíme ovocem.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 490 kJ / 115 kcal
Tip: Místo krému můžeme tyčinky potřít meruňkovou nebo rybízovou zavařeninou a povrch polít polevou – buď tmavou čokoládovou nebo citronovou. Před podáváním pak tyčinky ozdobíme dotuha vyšlehanou šlehačkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat