2. srpna 2016

Kapr nasladkokyselo

½ mraženého kapra,škrobová moučka,slunečnicový olej,cibule,česnek,velký pórek,2 kostky bujónu, cukr,světlá sojová omáčka,ocet,sůl,drcená pálivá paprika,jamajský pepř,zázvor,sezamový olej,čínské víno nebo vermut,rýže
Vykostěnou půlku kapra nakrájíme na 3 cm nudličky, které obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na první pánvi na slunečnicovém oleji.Na druhé pánvi osmažíme na oleji cibuli a pórek nakrájené na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Osmaženou směs přendáme do varné mísy a necháme v teple (např. v troubě)
Omáčka: Z cukru s vodou vyrobíme karamel, přidáme 2 bujóny, světlou sojovou omáčku, ocet, sůl, drcenou pálivou papriku, jamajský pepř, zázvor, sezamový olej, čínské víno nebo vermut, zahustíme škrobovou moučkou (do konzistence medu).Osmaženou zeleninovou směsí posypeme kapra a přelijeme omáčkou.Jako přílohu zvolíme rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat