5. srpna 2016

Kapr pečený na roštu s petrželovým máslem

4 porce kapra, lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, olej, 100 g másla, 2 lžičky jemně usekané petrželky, lžička worcesterské omáčky, citronová šťáva, sůl
Porce kapra omyjeme, osušíme, porce několikrát nařízneme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme v chladnu odležet. Porce kapra grilujeme na rozpáleném roštu 20 minut, při pečení potřeme porce ryby několikrát olejem. Potom porce kapra na talířích ozdobíme petrželkou, na povrch položíme kostky petrželového másla a pokapeme citronovou šťávou. Petrželové máslo si připravíme z utřeného másla a ostatních přísad. Upravíme ho do tvaru válečku, zabalíme do pergamenového papíru a necháme v chladničce ztuhnout. Podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat