5. srpna 2016

Treska se zázvorovou omáčkou

¼ l růžového vína, malá cibule, ½ lžíce cukru, šťáva z ½ citronu, na špičku nože sladké papriky, treska, 2-3 lžíce octa, sůl, 2 lžičky bramborové moučky, 2 banány, petrželka
Víno, ¼ l vody, nakrájenou cibuli, cukr, citronovou šťávou a drobně nakrájený zázvor 10 minut povaříme. Očištěnou tresku okyselíme, osolíme a 20-25 minut dusíme v nálevu. Pak rybu vyjmeme, v nádobě přikryjeme a dáme na teplé místo. Vývar scedíme. Kousky zázvoru dáme zpět a omáčku smísíme s bramborovou moučkou. Nakrájené banány v omáčce jen ohřejeme. Porce tresky zalijeme omáčkou, obložíme kousky zázvoru a banánů a ozdobíme petrželkou. 
Pro 4 osoby: 152 g bílkovin, 5 g tuků, 79 g glycidů, na osobu 300 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat