5. srpna 2016

Treska plněná

4 menší tresky, 5 lžic másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany, ½ hrnku nastrouhaného sýra, 8 plátků šunky, 1 vejce, pepř, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, voda na podlití
Z 1 lžíce másla a z mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, vmícháme sýr, jemně nakrájenou šunku, vejce, pepř a sůl. Směs mícháme na mírném ohni, až se sýr roztaví. Očištěné tresky osolíme, vložíme do pekáčku břichy vzhůru a naplníme připravenou směsi. Pokapeme protlakem a poklademe vločkami másla. V horké troubě za občasného podlévání vodou pečeme 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat