10. srpna 2016

Kedluben s míchaným vejcem a lososem

Pro 4 osoby: kedluben, 2 lžíce másla, 2 lžičky oleje, sůl, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 vejce, 2 lžíce mléka, 100 g plátků uzeného lososa
Z kedlubnu odkrojíme jemně zelené výhonky a odložíme je stranou. Kedluben oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které podusíme na lžící rozehřátého másla s olejem. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Uchováme hořké. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo. Vlijeme na ně vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Přidáme nudličky lososa. Vejce by měla zůstat krémovitá. Plátky kedlubnu rozdělíme na talíře a obložíme míchanými vejci. Posypeme najemno posekanými kedlubnovými výhonky a podáváme.
Příprava 30 minut, na osobu 300 kcal, 13 g bílkovin, 25 g tuků, 3 g sacharidů
Rada: Místo uzeného lososa můžeme použít krabí maso nebo malé krevety.


Žádné komentáře:

Okomentovat