10. srpna 2016

Masový vývar se smaženými syrovými noky

Pro 4 osoby: 2 ½ lžíce másla, 75 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g plísňového sýra, pepř, tuk na smažení, 1 l čistého masového vývaru, 300 g mraženého hrášku, 2-3 lžíce sherry, svazek pažitky
Na noky přivedeme k varu 125 ml vody s máslem. Přidáme mouku a mícháme, dokud se utvoří těstový knedlík, který odpalujeme, až se nechytá nádoby a na dně zanechává bílý film. Těsto dáme do mísy a postupně přimícháváme vejce. Sýr zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a zapracujeme do těsta. Osolíme a opepříme. 2 lžičkami vypichujeme z těsta noky a v rozehřátém tuku je smažíme dozlatova. Vyjmeme je a přebytečný tuk necháme vsáknout do ubrousku. Hrášek vaříme 5 minut ve vývaru. Ochutíme sherry, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Vývar rozdělíme na talíře, přidáme noky a pokrm posypeme pažitkou.
Příprava 35 Minut, na osoby 330 kcal, 14 g bílkovin, 19 g tuků, 24 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat