Instantní cappuccino rozpustíme ve 2 lžících horké vody a necháme vychladnout. Kompotované višně dáme na síto okapat a vypeckujeme. Máslo, cukr a špetku soli ušleháme do pěny a nakonec přidáme vejce jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, přidáme pěnu, cappuccino a mandlový likér. Nakonec přimícháme višně a těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu obdélníkového tvaru a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě hodinu. Hotový koláč vyndáme z trouby, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Z čokolády vytvoříme škrabkou dlouhé hoblinky. Ušleháme tuhou šlehačkou a koláč ji potřeme. Poprášíme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 kousek 330 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat