5. srpna 2016

Krabi po provensálsku

zmrazené kuchyňsky upravené krabí maso, 1 svazek petrželky, šťáva z 1 citronu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 červená feferonka koňaku, několik kapek worcesterské omáčky, 2 lžíce jemně posekaných bylinek, pepř, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, sůl
Krabi maso necháme přikryté rozmrazit. Poté je vložíme n minutu do vařící osolené vody, do které jsme přidali svazek petrželky. Maso vyjmeme z vody a necháme okapat. Opepříme, pokapeme koňakem, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Přiklopené necháme 30 minut v chladničce odležet. feferonku zbavíme semínek, jemně ji pokrájíme a promícháme s nadrobno nakrájenou cibuli a rozetřeným česnekem. Krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Vmícháme bylinky a dusíme 2 minuty. Maso z krabů pokrájíme na menší kousky a opečeme na rozehřátém másle. Navršíme na ně bylinkovou směs a 5 minut prohříváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat