11. srpna 2016

Křehký vánoční závin

300 g hladké mouky., špetka soli., dl oleje., 1,5 dl nízkotučného mléka., rozehřátý rostlinný tuk na potření závinu., tuk na vymazání plechu., čokoládová poleva na ozdobení
Náplň: strouhanka., 750 g jablek., rozinky., drcená jádra ořechů., strouhaný kokos., skořicový a vanilinový cukr
Z prosáté osolené mouky, oleje a vlažného mléka připravíme vláčné těsto. Necháme je alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme na pláty a posypeme nasucho osmahnutou strouhankou. Poklademe jablky nakrájenými na tenké plátky, omytými rozinkami, drcenými jádry ořechů, strouhaným kokosem, posypeme skořicovým cukrem a svineme. Záviny přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozehřátým tukem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Povrch upečeného závinu pokapeme polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním závin pokrájíme šikmo na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat