Máslo rozpustíme, přidáme mouku a mícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme kuchyňskou metlou, až vznikne hustý krém (bešamel). Necháme vychladnout. Sýr najemeno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu. Přidáme částečně rozmrazené krevety a zeleninu, osolíme a vše dobře promícháme. Tukem vymazané lastury (zapékací misky) naplníme míšeninou a dáme péct do trouby vyhřáté na 150° C. Po 15 minutách posypeme zbylým sýrem a necháme ještě 15 minut dozlatova zapéct. Krevetovou míšeninu přizdobíme petrželkou a neseme na stůl přímo v lasturách. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Doba přípravy přibližně hodina, porce cca 935 kJ / 220 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat