6. srpna 2016

Plněný grapefruit

Pro 4 osoby si připravíme: 4 grapefruity., 4 malé pomeranče., 200 g mražených krabích tyčinek., bílý netučný jogurt., 3 lžíce majolky., středně velký hrozen vína., lžíci nasekané pažitky., bílý mletý pepř., sůl., ½ lžičky cukru., lístky bazalky., kadeřavý salát
Nejprve grapefruity kartáčkem důkladně vydrhneme pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem vodorovně seřízneme horní půlky plodů a pomocí nože a lžíce z nich i ze spodních části vykrojíme všechnu dužinu. Vnitřní bílá slupka grapefruitu je nepříjemně hořká, proto ji odstraníme. Pomeranče oloupeme a spolu s grapefruity nakrájíme na kostičky. Krabí tyčinky rozmrazíme a potom je překrojíme na stejně velké kousky jako ovoce. Z opláchnutého hroznu otrháme kuličky. Do připravené skleněné či porcelánové mísy vložíme nakrájené ovoce, kuličky vína a kousky krabího masa, přidáme bílý jogurt, majolku a sekanou pažitku – opepříme, podle chuti osolíme (můžeme i mírně přisladit) a vše zlehka promícháme. Na hezké talíře položíme opláchnutý a okapaný kadeřavý salát. Na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je hotovým salátem, zdobíme lístky bazalky a dáme do chladničky ještě na půl hodiny vychladit. Podáváme k nim tenké plátky bílého pečiva, ale chutnají skvěle i samotné.
Doba přípravy přibližně 30 minut., porce cca 935 kJ / 225 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat