14. srpna 2016

Křupavé špaldové tolary

Na 50 kousků si připravíme: 175 g másla., vejce., 75 g moučkového cukru., dřeň z ½ vanilkového lusku., strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu., lžičku skořice., ½ lžičky mletého kardamomu., špetku soli., 300 g špaldové mouky., 2 lžičky prášku do pečiva., 2 lžíce sekaných lískových oříšků
Nejdříve ušleháme máslo do pěny a postupně k němu přisypáváme cukr. Přidáme vanilkovou dřeň, vejce, sůl, citronovou kůru, skořici a kardamom a vše dobře rozšleháme. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně zašleháme a zapracujeme do máslové hmoty. Z těsta pak vyformujeme dva válečky (o průměru asi 2 cm), přikryjme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Oba válečky nakrájíme na kolečka – z každého bude 25 plátků. Poklademe jimi plech vyložený pečicím papírem, posypeme sekanými oříšky a pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 12 – 15 minut. Necháme vychladnout.
Doba přípravy cca 45 minut., kousek cca 250 kJ / 60 kcal.
Tip: Nemáme-li vanilkový lusk, dřeň snadno nahradíme jedním vanilkovým cukrem. Kdo chce, může tolárky před pečením posypat nadrobno nakrájenými kousky kandovaného ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat