9. srpna 2016

Kynuté pomlázky

1 kg polohrubé mouky, 150 g rostlinného másla, 30 g droždí, 1/4 l mléka, 3 žloutky, 120 g práškového cukru, ½ KL soli, 1 KL strouhané citrónové kůry, tuk na vymazání plechu, vejce na potření.
Z vejce, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, strouhanou citrónovou kůru a vše zpracujeme v polotuhé těsto (můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle). Necháme je dvě hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek. Ty opět necháme kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat