9. srpna 2016

Tradiční beránek netradičně

400 g mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 100 g cukru, špetka soli, 200 ml vlažného mléka, 3 vejce, 120 g změklého tuku, 100 g sekaných mandlí, 100 ml pomerančové šťávy.
Smícháme osolenou mouku, sušené droždí, kypřicí prášek a cukr. Vmícháme vlažné mléko, celá vejce, změklé máslo a oloupané, sekané mandle. Vypracujeme těsto. Překryjeme ho čistou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Poté těsto opět prohněteme, vložíme do vymaštěné a moukou vysypané menší formy a necháme kynout dalších 15 minut. Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Velikonoční beránky pečeme přibližně 45 minut. Upečené vyjmeme z trouby, uvolníme z formy, několikrát propíchneme špejlí a polijeme asi 100 ml pomerančové šťávy. Dáme vychladnout do lednice, pocukrujeme a podáváme např. se šlehačkou s vaječným likérem.

Žádné komentáře:

Okomentovat