13. srpna 2016

Linecká srdíčka

Na 25 kousků si připravíme: 3 natvrdo uvařené vejce., 125 g moučkového cukru., 175 g změklého másla., nebo rostlinného tuku., vanilkový cukr., špetku soli., po ½ lžičce mleté skořice a kardamomu., 250 g hladké mouky., 50 g mletých mandlí., 100 g malinové marmelády., mouku na vál.,
Z uvařených vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme 75 g moučkového cukru, tuk, vanilkový cukr, špetku soli, koření, mouku a mandle a vpracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a dáme na hodinu do chladničky. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na tloušťku asi 3 mm. Z těsta vykrájíme srdíčka (zhruba 5 cm). U poloviny z nich vykrojíme uprostřed ještě malá srdíčka. Zbylé těsto opět prohněteme a dále vykrajujeme srdíčka, zbylé těsto opět prohněteme a dále vykrajujeme srdíčka, dokud všechno těsto nespotřebujeme. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě asi 12 minut. Necháme vychladnout. Srdíčka s vykrojeným prostředkem posypeme zbylým moučkovým cukrem. Marmeládu mírně ohřejeme a celá srdíčka jí potřeme. Pak je slepujeme k sobě.
Doba přípravy cca hodina., kousek asi 710 kJ / 170 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat