14. srpna 2016

Mandlový chlebíček Cantucci

Na 25 kousků si připravíme: 130 g polohrubé mouky., 100 g cukru., 2 vanilkové cukry., špetku soli., 1 – 2 kapky mandlového aroma., vejce., 125 g neloupaných mandlí., 15 g másla., mouku na vál.,
Z mouky, cukru, obou vanilkových cukrů, špetky soli, mandlového aroma a vejce uhněteme elektrickým šlehačem těsto, které pak ještě jednou prohněte mepomoučenýma rukama. Nakonec do něj vmícháme mandle. Na pomoučeném vále utvoříme z těsta váleček (asi 2,5 cm vysoký a 4,5 cm široký). Ten přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v horké troubě při střední teplotě nejprve asi 25 minut. Pak jej potřeme máslem a pečeme dalších ihned rozkrájíme na ½ cm řezy.
Doba přípravy cca hodina., kousek asi 290 kJ / 70 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat