Na 60 kousků si připravíme: 200 g másla nebo rostlinného tuku., 180 g cukru., 4 vejce., vanilkový cukr., sůl rumové aroma., 75 g hořké čokolády., 80 g polohrubé mouky., ½ lžičky prášku do pečiva., 150 g vlašských ořechů200 g hořké polevy., 30 ořechů na ozdobení., tuk na plech a silný alobal.,
Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, vanilkový cukr, špetku soli a rumové aroma podle chuti. Hořkou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a vmícháme do vaječné směsi. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Obojí vmícháme rovněž do směsi. Plech vymažeme tukem. Pomocí proužku ze silnějšího alobalu vymezíme na plechu plochu o velikosti přibližně 30 x 40 cm rozetřeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě zhruba 35 minut. Upečený plát necháme zcela vychladnout. V horké vodní lázni rozpustíme polevu. Vychladlý plát rozkrájíme na malé kousky (zhruba 4 x 5 cm). Ty pak přelijeme plevou. Na každý kousek přitlačíme po půlce vlašského ořechu a necháme ztuhnout.
Doba přípravy cca 1 ¾ hodiny., kousek asi 410 kJ / 100 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat