3. srpna 2016

Linecké kytičky

Suroviny: 400 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra z celého dobře omytého citronu, 2 až 3 lžíce vody dle potřeby, pikantní marmeláda, máslový krém z 1/8 másla, 1 žloutku a 2 lžic cukru, tuk na plech.
Postup: Mouku smícháme s cukrem a citronovou kůrou a zaděláme žloutky a máslem na tužší těsto. Je-li třeba, přidáme 2 až 3 lžíce vody. Dobře propracované těsto přikryjeme fólií a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme tři velikosti kytiček, v nejmenším vykrojíme očko a cukroví rozložíme na pomaštěný plech. Upečeme do bleda a necháme vychladnout. Druhý den velkou a střední kytičku spojíme máslovým krémem a vrchní kytičku s prostřední marmeládou. Cukroví je dobré hned po upečení, ale i po krátkém rozležení v chladu. Chceme-li uchovávat cukroví delší dobu, potřeme všechny kytičky marmeládou, protože máslový krém by mohl žluknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat