Na 55 kousků si připravíme: 250 g hotového lineckého těsta., mouku na vál., 200 g marcipánové hmoty., vejce., 25 g cukru., lžíci smetany ke šlehání., 28 loupaných mandlí., pečicí papír
Hotové linecké těsto nejprve prohněteme rukama a dáme vychladit. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na přibližně 3 mm silný plát. Z něho vykrájíme oválné lístečky zhruba 6 cm dlouhé a rozložíme je na plechy pokryté pečicím papírem. Žloutek opatrně oddělíme od bílku. Žloutek důkladně rozkvedláme se smetanou ke šlehání a lístečky touto směsí potřeme. Mezitím si ostrým nožem rozpůlíme mandle. Marcipánovou hmotu rozdrobíme do misky, přidáme k ní bílek a prosátý cukr a vše promícháme. Vložíme do zdobicího sáčku s hvězdicovou trubičkou a na každý lísteček z lineckého těsta podélně nastříkáme několik marcipánových proužků. Na ně položíme polovinu mandle. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme přibližně 15 – 20 minut. Potom necháme lístečky na kuchyňské mřížce vychladnout.
Doba přípravy cca hodinu., kousek asi 190 kJ / 45 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat