Na 45 kousků si připravíme: 100 g hladké mouky., 100 g solamylu., 50 g rostlinného tuku., 150 ml zakysané smetany., mouku na vál., žloutek., lžíci smetany ke šlehání., 120 g krystalového cukru na posypání., průsvitnou fólií., pečicí papír
Mouku a solamyl smícháme, přidáme tuk a zakysanou smetanu a hnětačem vypracujeme těsto. Potom ho zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladu. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na asi 3 mm silný plát. Kulatým tvořítkem (o průměru 7 cm s otvorem uprostřed) vykrájíme preclíčky, které dáme na plech pokrytý pečicím papírem. Žloutek rozkvedláme se smetanou ke šlehání a touto směsí preclíčky potřeme. Nakonec je hustě posypeme hrubým krystalovým cukrem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 15 – 20 minut.
Doba přípravy 45 minut., kousek asi 160 kJ / 40 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat