3. srpna 2016

Ovocné indiánky

3 lžíce polohrubé mouky., 2 lžíce moučkového cukru., ½ lžičky prášku do pečiva., 4 žloutky., 2 bílky tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
Náplň: ½ hrnku rozmixovaného ovoce., 3 lžíce vody., 2 lžíce pískového cukru., lžíce moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., 2 bílky
Poleva: 3 lžíce ztuženého tuku., 3 lžíce moučkového cukru., lžíce kakaa., lžíce mléka., lžíce solamylu
Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbývající cukr. Žloutkovou pěnu vmícháme do sněhu a lehce přimícháme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta klademe lžící na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech dostatečně daleko od sebe malé kopečky (při pečení se mírně roztečou) a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené placičky sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Poté na ně navrstvíme pomocí cukrářského sáčku s ozdobným tvořítkem náplň do tvaru kužele. Indiánky necháme v chladničce ztuhnout. Nakonec je polijeme polevou a necháme zaschnout.
Příprava náplně: Do rozehřátého tuku vmícháme cukr a kakao. Přidáme solamyl rozmíchaný v mléce a za stálého míchání zahříváme, až poleva zhoustne.

Žádné komentáře:

Okomentovat