5. srpna 2016

Pečený platýs s bramborami a slaninou

Pro 4 osoby: 800 g brambor, sůl, 4 platýsi, šťáva z ½ citronu, pepř, 4 lžíce mouky, 100 g anglické slaniny, 4 lžíce oleje, 4 lžíce másla, lžíce sekané petrželky, dílky citronu na ozdobu
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme dokřupava, vyjmeme z pánve a necháme okapat. Rozehřejeme olej a 2 lžíce másla a na tuku opékáme platýse z každé strany 4-5 minut. Poté je udržujeme teple v troubě při 50 stupňů. Brambory scedíme, osmahneme na 2 lžících másla, posypeme petrželkou a rozdělíme na talíře spolu s platýsem pokladeným vyškvařenou slaninou a obloženým plátky citronu.
Příprava 40 minut, na osobu 760 kcal, 40 g bílkovin, 44 g tuků, 49 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat