5. srpna 2016

Platýs se slaninou

Pro 4 osoby omyjeme 4 vykuchané platýse, osušíme je a pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. 50 g anglické slaniny pokrájíme na kostičky. Oloupeme a posekáme 2-3 cibule. Slaninu opečeme na lžící oleje. Pak na něm zesklovatíme cibuli a udržujeme teplé.
Troubu prohřejeme na 100 stupňů. Platýse osolíme a obalíme v hladké mouce. Nadbytečnou mouku oklepeme a ryby postupně opékáme vždy na lžící oleje z každé strany 4-6 minut. Potom je narovnáme na mísu a udržujeme v troubě teplé.
Platýse rozdělíme na 4 talíře. Nařízneme je podél páteře, kůži částečně stáhneme a dáme na ni slaninu s cibuli. Posypeme posekanou petrželkou a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné například vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat