Pro 6 osob si připravíme – kuchyňsky upravenou kachnu (2 kg)., sůl., 5 lžic medu., lžičku zázvoru., 300 g hladké mouky., 3 lžíce sezamového oleje., svazek naťových cibulek., 500 g mrkve., mouku na pomoučení pracovní plochy., ½ sklenice (500 g) hotové pasty Hoisin (k dostání v asijských obchodech)., pergamenový papír.,
Kachnu pořádně osolíme. Med smícháme se 3 lžícemi horké vody, zázvorem a se 2 lžičkami soli. Kachnu potřeme 2/3 této směsi, zabalíme do pergamenového papíru a necháme na chladném místě 5 – 6 hodin marinovat. Kachnu položíme do pekáče na rošt a vložíme do horké trouby (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3). pekáč naplníme horkou vodou a podložíme pod kachnu. Maso pečeme asi 1 ½ hodiny., mouku a olej prohněteme s ¼ l teplé vody. Ze vzniklého těsta vytvoříme kouli, kterou necháme 30 minut odpočinout. Naťové cibulky nakrájíme na kousky, na koncích několikrát nakrojíme a vložíme do ledové vody. Oškrábanou mrkev nakrájíme na stejně velké tyčinky nebo na tenké plátky a v osolené vodě povaříme asi 5 minut. Z těsta zformujeme váleček o průměru 5 cm. Nakrájíme jej na 12 dílů a každý díl vyválíme na pomoučeném válu na placku o průměru asi 15 cm. Placky upečeme na rozpálené pánvi bez oleje. Udržujeme teplé. Kachnu potřeme zbylou medovou směsí a při 225° C (plyn stupeň 4) pečeme ještě asi 15 minut. Kusy masa pečlivě odřežeme od kostí. Podáváme s plackami, zeleninou a pastou.
Doba přípravy zhruba 2 hodiny., porce přibližně 3820 kJ / 920 kcal.
Tip – U stolu si každý vezme placku, pomoci štětce z naťové cibulky ji potře pastou Hoisin, obloží ji masem a zeleninou a sroluje. Pokud si pastu budeme chtít udělat sami, pak na ni potřebujeme – 5 lžic medu., lžičku solamylu., 2 lžíce sójové omáčky a špetku badyánu nebo koriandru – vše smícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat