Suroviny: Těsto: 35 dag hladké mouky, 20 dag Hery, 20 dag cukru krupice, 14 dag mletých vlašských ořechů, 1 vejce, špetka skořice
Krém: 1 sladké kondenzované mléko (Salko), které vaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Po vychladnutí přidáme 1 máslo a vyšleháme.
Postup: Těsto pečeme ve formičkách. Při jejich plnění počítáme s tím, že těsto pečením nabude. Formičky plníme těstem tak, aby vzniklo prohloubení, do kterého budeme dávat krém. Po upečení naplníme rohlíčky krémem a dáme je na chvíli do mrazáku, aby krém ztuhl. Mezitím rozpustíme 1 čokoládu na vaření s kouskem ztuženého tuku a rohlíčky jí polijeme. Poté je dáme na chvíli do lednice, aby čokoláda ztuhla.
Žádné komentáře:
Okomentovat