Pro 4 osoby: 4 filety z platýse, 2 lžíce citronové šťávy, stroužek česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce černé fazolové omáčky, na špičku nože koření sambal oelek, lžící sójové omáčky, bílek, 4 vyloupané a vařené obří krevety
Rybí filety omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Přikryjeme je a uložíme do chladu. Mezitím očistíme a omyjeme lahůdkovou cibulku. 2 cibulky nakrájíme šikmo na tenká kolečka a dáme stranou. Česnek a zázvor oloupeme a spolu se zbylou lahůdkovou cibulkou najemno posekáme. Poté vše promícháme s fazolovou omáčkou, sambal oelekem a sójovou omáčkou. Bílek trochu rozšleháme a filety jím potřeme. Navrch rozdělíme připravenou kořenicí pastu a na každou porci ryby položíme obří krevetu. Rybí filety stočíme, sepneme párátky a poskládáme na pařák. V pánvi wok nebo v tlakovém hrnci uvedeme do varu 500 ml vody. Vložíme pařák a platýsové závitky vaříme v páře 5-6 minut. Kolečka lahůdkové cibulky rozdělíme na mísu. Platýsové závitky vyjmeme z nádoby, nakrájíme na plátky a rozložíme na připravenou cibulku. Jako příloha k závitkům výborně chutnají nudle nebo rýže.
Příprava 40 minut, na osobu 170 kcal, 33 g bílkovin, 3 g tuků, 2 g sacharidů
Rada: Místo platýse můžeme použit i filety z mořského jazyka nebo kamenáče.
Žádné komentáře:
Okomentovat