12. srpna 2016

Plněný krůtí řízek s cuketami

Pro 4 osoby: 4 krůtí řízky, 4 plátky vařené šunky, 2 rajčata, 4 plátky tvrdého sýra, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 cibule, 3 cukety, 30 g másla, špejle nebo párátka
Polovinu každého řízku obložíme šunkou. Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na šunku a zakryjeme plátkem sýra. Takto obložený řízek přiklopíme druhou polovinou masa. Okraje řízku sepneme párátky, aby náplň během pečení nevytekla. Cibuli nakrájíme na proužky a cukety na menší, ale stejně velké kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme cukety a společně dusíme asi 5 minut. Takto připravenou zeleninu nakonec dochutíme pepřem a solí. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm opékáme z každé strany doměkka. Ochutíme podle potřeby soli a pepřem. Maso se zeleninou naservírujeme na talíře a podáváme třeba s bílým chlebem, hranolky a s tatarskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat